Talkkunasämpylät
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl parvitalkkunajauhoja
50 g voisulaa
Alusta taikina ja nostata taikina hyvin, leivo sämpylöiksi. Paista hyvin nousseet sämpylät 225 C noin 10 min.
Mustikkainen rahkaherkku
6 dl mustikoita
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl parvitalkkunajauhoja
200 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
Mustikat survotaan. Lisää sokerit, talkkunajauhot ja rahka. Kerma vaahdotetaan ja lisätään mustikka-rahkaseokseen.
Mustikkapöperö
2 dl mustikoita
0,5 dl parvitalkkunajauhoja
1 rkl sokeria
Survo mustikat ja mausta sokerilla. Sekoita joukkoon talkkunajauhot.
Nopea talkkunapiirakka
1 kananmuna
150 g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl talkkunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kotimaisia marjoja
Sekoita raaka-aineet tasaiseksi massaksi ja painele se pyöreän vuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pinnalle ja paista piirakka 200 C noin 25-30 min.