Talkkunasämpylät

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

1 rkl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

3 dl hiivaleipäjauhoja

2 dl parvitalkkunajauhoja

50 g voisulaa 

Alusta taikina ja nostata taikina hyvin, leivo sämpylöiksi. Paista hyvin nousseet sämpylät 225 C noin 10 min.


Mustikkainen rahkaherkku

6 dl mustikoita

1,5 dl fariinisokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 dl parvitalkkunajauhoja

200 g maitorahkaa

2 dl kuohukermaa 

Mustikat survotaan. Lisää sokerit, talkkunajauhot ja rahka. Kerma vaahdotetaan ja lisätään mustikka-rahkaseokseen.


Mustikkapöperö

2 dl mustikoita

0,5 dl parvitalkkunajauhoja

1 rkl sokeria

Survo mustikat ja mausta sokerilla. Sekoita joukkoon talkkunajauhot.


Nopea talkkunapiirakka

1 kananmuna

150 g voita

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 dl talkkunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl kotimaisia marjoja 

Sekoita raaka-aineet tasaiseksi massaksi ja painele se pyöreän vuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pinnalle ja paista piirakka 200 C noin 25-30 min.