Uuniohrapuuro (6 - 8 annosta)
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
1,5 l täysmaitoa
1/2 rkl hunajaa
1/2 rkl voita
tarjoiluun:
maitoa
kanelia, sokeria
Mittaa ohrasuurimot voideltuun uunivuokaan. Lisää suola, maito ja hunaja. Sekoita. Lisää pari voinokaretta puuron pinnalle. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia. Sekoita puuroa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana 2-3 kertaa. Tarjoa maidon, sokerin ja kanelin kera.
Äidin pannurieska (2 pientä t. 1 iso pellillinen)
1 ltr. piimää
2 dl kermaa (miel.hapanta )
2 dl kermaviiliä
4 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
1,5 dl kauraleseitä
0,75 dl pellavansiemeniä
2 kpl kananmunia
1 rkl vehnäjahoja
2 tl suolaa
1. Sekoita huoneenlämpöinen piimä, hapan kerma, kermaviili, ohrasuurimot, kauraleseet ja pellavansiemenet. Turvota taikinaa pari tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
2. Lisää taikinaan munat, vehnäjauho ja suola. Sekoita. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille.
3. Paista 225 °C uunin alatasolla kauniin ruskeaksi.
Ohrarieska (piimärieska)
1 ltr. piimää
4 dl hienoksi rikottua ohraryyniä
1 tl suolaa
1-2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
(2 dl kermaviiliä)
(50 g voita)
Laita ohraryynit turpoamaan piimään muutamaksi tunniksi (tai vaikkapa yön yli jääkaappiin). Sekoita muut aineet joukkoon Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 250 °C 25-30 min. Voitele halutessasi voisulalla heti uunista otettuasi. Tarjoa lämpimänä.